Stimuleer herhaalbezoeken met deze 5 slimme strategieën

Als doorgewinterde horeca-experts delen we graag onze inzichten over het stimuleren van herhaalbezoeken in jouw restaurant. Het aantrekken van terugkerende gasten is essentieel voor het succes van je zaak. We presenteren vijf doordachte strategieën die niet alleen gebaseerd zijn op onze ervaring, maar ook ondersteund worden door data en voorbeelden uit de praktijk.

4 juli 2024
TECH DSC01135

1. Een onvergetelijke eerste indruk

Statistieken tonen aan dat maar liefst 86% van de gasten bereid is om terug te keren naar een restaurant dat een onvergetelijke eerste indruk achterlaat. Dit omvat niet alleen de kwaliteit van het eten, maar ook de service en sfeer. Stel je voor: een gast loopt je restaurant binnen en wordt begroet met een glimlach van het personeel, een gezellige ambiance en een tafel die klaarstaat. Dat is de start van een ervaring die ze steeds opnieuw willen beleven.

2. Loyaliteitsprogramma’s en beloningen

Uit onderzoek blijkt dat restaurants met een effectief loyaliteitsprogramma tot 70% meer herhaalbezoeken genereren. Denk aan kortingen, gratis gerechten of exclusieve evenementen voor terugkerende gasten. Stel je voor: een gast krijgt bij elk bezoek punten die ze kunnen inwisselen voor een gratis dessert of een speciale korting op hun verjaardag. Dat bouwt een sterke band op en moedigt herhaalbezoeken aan.

Statistic over herhaalbezoek

3. Een Persoonlijke benadering

Volgens een recente enquête hecht maar liefst 78% van de gasten waarde aan een persoonlijke benadering in restaurants. Investeer daarom in het leren kennen van je gasten, onthoud hun voorkeuren en verras ze met gepersonaliseerde ervaringen. Dit bereik je al gauw door een terugkerende gast te herkennen. Het personeel dat zich herinnert wat hun favoriete gerecht of hun speciale dieetwensen waren. Dat geeft een gevoel van erkenning en waardering, waardoor ze graag terugkomen.

4. Follow-Up na het eerste bezoek

Uit studies blijkt dat een follow-up na het eerste bezoek de kans op herhaalbezoeken met 65% verhoogt. Stuur een bedankbriefje, een persoonlijke DM op instagram of een sms om ze te laten weten dat je hun bezoek op prijs stelt. Dit laat een blijvende indruk achter en houdt je restaurant top-of-mind voor toekomstige gelegenheden.

Een illustratie van een man die op zijn telefoon kijkt

5. Constante evolutie

Blijf niet stilstaan, maar blijf evolueren en innoveren. Volgens marktanalyses zijn restaurants die regelmatig nieuwe menu-items introduceren tot 40% meer kans op herhaalbezoeken. Monitor je prestaties, analyseer de feedback van gasten en experimenteer met nieuwe ideeën. En gebruik daarbij vooral van je al verbonden kassasysteem. Een platform dat elk bestelgedrag bijhoudt, van welk kanaal dan ook. Een volledige catch-all van alle bestellingen die dezelfde consument heeft geplaatst bij jouw restaurant. Een toepassing is bijvoorbeeld al duidelijk wanneer je de data analyseert van je loyaliteitsprogramma en ontdekt dat bepaalde gerechten populairder zijn dan verwacht. Je past je menu aan en voegt nieuwe favorieten toe, wat leidt tot een nog betere ervaring voor je gasten.

Conclusie:

Het stimuleren van herhaalbezoeken in je restaurant vereist een combinatie van strategie, creativiteit en toewijding. Met de juiste aanpak kun je een loyale klantenkring opbouwen die keer op keer terugkomt. Denk na over hoe je een onvergetelijke ervaring kunt bieden, hoe je je gasten kunt belonen voor hun loyaliteit en hoe je kunt blijven innoveren om relevant te blijven in een competitieve markt. Hoe ga jij herhaalbezoeken stimuleren in jouw restaurant?

Blogs you might want to read

Some more blogs to read

  • Case Studies

    De verborgen kracht van data-analyse voor restaurants onthuld!

  • Growth

    Vier efficiënte tips voor maximale maaltijdbezorg prestatie

  • Deep Dive

    Contactloos (betalen) = Een frictieloos eetervaring