Revolutie in de snackbar industrie: Efficiëntie, verkoop en personeelstekorten verbeterd

Het runnen van een drukke snackbar of lunchroom kan een achtbaanrit zijn. Dit kan spannend zijn, maar ook tegelijkertijd uitputtend zijn. En met de huidige personeelstekorten kan het vinden van voldoende personeel om de zaken soepel te laten verlopen een grote uitdaging zijn. Door kiosken en interactieve menu-schermen in gebruik te nemen, kunnen snackbars en lunchrooms niet alleen hun taken stroomlijnen, maar ook de klantervaring verbeteren, terwijl ze de werkdruk op hun personeel verminderen.

31 maart 2023
TECH DSC06606

Verbeterde efficiëntie

Tijdens piekuren kan een snackbar een hectische en stressvolle omgeving zijn. Rijen hongerige gasten kunnen zich opstapelen en het beperkte personeel kan moeite hebben om al de bestellingen bij te houden. De drukte kan overweldigend zijn en in een gehaaste omgeving kunnen er gemakkelijk fouten worden gemaakt. Stel je nu een drukke snackbar voor die gespecialiseerd is in loaded fries. Tijdens piekuren wordt het personeel voortdurend overspoeld met bestellingen voor verschillende combinaties van friet, toppings en sauzen. Met het traditionele bestelsysteem zou het personeel bestellingen moeten aannemen, betalingen verwerken en de wachtrij van gasten beheren. Dit kan een ontmoedigende taak zijn, vooral met beperkt personeel beschikbaar.

 

Met zelfbediening kiosken en interactieve menu-schermen kunnen klanten hun bestelling gemakkelijk aanpassen en bestellen zonder in de lange rij te hoeven staan. Ze kunnen bestellen, aanpassen en betalen in één keer. Dit versnelt niet alleen het bestelproces, maar elimineert ook het risico van miscommunicatie tussen het personeel en de gasten. Het personeel kan zich dan richten op het bereiden van het eten en het tijdig bezorgen aan de gasten. Hierdoor kan de snackbar tijdens piekuren meer gasten bedienen, wat meer omzet genereert en de winstgevendheid verbetert.

Gepersonaliseerde ervaring

Stelt u zich eens voor dat u een kleine lunchroom binnenloopt en de mogelijkheid heeft om uw bestelling aan te passen aan uw exacte voorkeuren zonder enige moeite. Stelt u zich eens voor dat u uw eigen maaltijd kunt samenstellen door eenvoudigweg op een scherm te tikken en uw gewenste ingrediënten te selecteren. Dit is het soort gepersonaliseerde ervaring dat interactieve kiosken bieden. Met deze technologie kunnen kleine snackbars en lunchrooms zich onderscheiden van hun concurrenten door een unieke en plezierige ervaring aan hun gasten te bieden.

 

Dit leidt niet alleen tot een hogere klanttevredenheid en loyaliteit, maar voegt ook waarde toe aan het bedrijf omdat klanten waarschijnlijker terugkeren en de locatie aan anderen aanbevelen. De interactieve menuschermen hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om het menu en de aanbiedingen in hoge definitie weer te geven. Daarbij kunnen alle items in realtime worden aangepast. Zo kan het ontwerp en de lay-out van het digitale scherm worden aangepast aan de huisstijl en uitstraling van het bedrijf.

Verlagen van arbeidskosten

De huidige arbeidstekorten hebben een enorme druk gelegd op kleine ondernemingen zoals snackbars. Eigenaren hebben moeite om betrouwbare medewerkers te vinden. De enkelen die ze weten te werven, hebben uitgebreide training nodig, wat veel tijd en geld kost. Stelt u zich eens voor dat u uren bezig bent met het trainen van een nieuwe medewerker, om er vervolgens achter te komen dat deze na enkele weken alweer vertrekt en u weer terug bij af bent. Maar wat als er een oplossing zou zijn die deze last kan verlichten?

 

Door het implementeren van technologie zoals kiosken en interactieve menu-schermen kunnen snackbars hun afhankelijkheid van personeel eventueel verminderen en zo de middelen vrijmaken om zich te richten op andere aspecten van de onderneming. Dit bespaart niet alleen tijd en kosten, maar vermindert ook de werkdruk voor het personeel. Hierdoor kunnen zij zich richten op andere taken, zoals het bereiden van maaltijden en het schoonhouden van de keuken. Dit zorgt voor een efficiëntere werking van de snackbar en kan bijdragen aan een betere klantervaring.

Meer upsell

Stel je de frustratie voor van een bezoeker die lang in de rij heeft gestaan voor een bestelling, om er vervolgens achter te komen dat het verkeerd is wanneer hij het ontvangt. Dit kan leiden tot negatieve recensies en zelfs verloren bezoekers. Maar met behulp van self-service kiosken kunnen dergelijke incidenten aanzienlijk worden verminderd. Sterker nog, studies hebben aangetoond dat het gebruik van self-service technologie heeft geleid tot een toename van 20% in order nauwkeurigheid in de foodservice-industrie.

 

Stel je eens voor welke positieve impact dit zou kunnen hebben op jouw snackbar of lunchroom, niet alleen op het gebied van klanttevredenheid, maar ook op het gebied van operationele efficiëntie. Met verbeterde order nauwkeurigheid kunnen jouw medewerkers minder tijd besteden aan het corrigeren van fouten en meer tijd aan andere belangrijke taken. Zo kan men zich richten op het bereiden van de gerechten. Omdat er geen foutieve bestellingen meer zijn, is er ook geen verspilling meer aan voedsel.

Meer upsell

Door gebruik te maken van interactieve kiosken kunnen snackbars en kleine lunchrooms het upsellen van hun producten naadloos en natuurlijk laten verlopen. Stel je voor dat een klant een frietje bestelt en op het scherm de optie krijgt om voor een kleine meerprijs extra toppings of sauzen toe te voegen. Op deze manier worden klanten gestimuleerd om meer te bestellen, terwijl het hen tegelijkertijd het gevoel geeft dat er rekening wordt gehouden met hun persoonlijke voorkeuren.

 

Met behulp van interactieve menu-schermen kunnen snackbars en kleine lunchrooms niet alleen een verbeterde klantervaring bieden, maar ook hun omzet verhogen. Door het aanbieden van een visueel aantrekkelijk digitaal menu dat in real-time kan worden aangepast, kunnen deze bedrijven inspelen op de voorkeuren van hun klanten en hun menu-items aanpassen aan de seizoenen en de veranderende trends. Zo kunnen bijvoorbeeld afbeeldingen van populaire menu-items worden weergegeven op een groot scherm dat boven de toonbank hangt, waardoor klanten worden aangemoedigd om bepaalde producten te kopen. Door slim gebruik te maken van de technologie kunnen snackbars en lunchrooms hun menu’s op een creatieve en aantrekkelijke manier presenteren en klanten verleiden tot het kopen van meer producten dan ze oorspronkelijk van plan waren. Dit kan uiteindelijk resulteren in een hogere omzet en een loyale klantenkring.

Conclusie

Al met al kan het gebruik van technologie zoals kiosks en interactieve menu schermen een game-changer zijn voor snackbars en kleine lunchrooms die te maken hebben met een personeelstekort. Met voordelen als verbeterde efficiëntie, gepersonaliseerde ervaring, lagere arbeidskosten, verbeterde order-nauwkeurigheid en gemakkelijker upselling, kunnen snackbars hun klanten een betere ervaring bieden en tegelijkertijd hun winst verbeteren.

Waarom Eatcard

Als team bij Eatcard begrijpen we de problemen en uitdagingen die gepaard gaan met het runnen van een drukke snackbar of kleine lunchroom. We weten dat je te maken hebt met extreem personeelstekort, lange rijen klanten en de druk om aan de vraag te voldoen. We willen je helpen een stap te zetten om je leven gemakkelijker te maken door je kennis te laten maken met de kracht van technologie.

Ons team van ervaren adviseurs staat altijd open voor gesprekken en is bereid je te helpen met eventuele vragen die je hebt. We zijn er om je te begeleiden bij het integreren van technologie zoals een zelf order kiosk, interactieve menu schermen en andere innovatieve oplossingen om je winst te verhogen. We weten dat elk bedrijf uniek is en we zullen met je samenwerken om de perfecte oplossing te vinden die past bij jouw specifieke behoeften.

We zijn ervan overtuigd dat door het integreren van technologie in je snack bar of lunchroom, je een positieve impact zult zien op je winst. Door processen te stroomlijnen, fouten te verminderen en de efficiëntie te verhogen, kun je je klanten beter en sneller bedienen dan ooit tevoren. En met onze deskundige begeleiding ben je verzekerd dat het implementatieproces soepel en stressvrij zal verlopen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen en het gesprek aan te gaan over hoe we je kunnen helpen je snack bar of lunchroom naar een hoger niveau te tillen. We zijn er om je elke stap van de weg te ondersteunen en we kijken ernaar uit om je te helpen succes te behalen met de kracht van technologie.

Blogs you might want to read

Some more blogs to read

  • Hospitality

    6 Redenen waarom de handheld pro je favoriete collega op de restaurantvloer wordt!

  • Case Studies

    Authentieke smaak, Moderne snufjes: Warung Mini XL’s innovatieve reis!

  • Hospitality

    De kracht van coupons: 8 Tips voor succesvolle restaurant marketing!