Innovatieve Culinaire Uitmuntendheid: Gesprek met Restaurateur Jun Dai

Restaurateur Jun Dai betoogt dat zorgvuldige evaluatie essentieel is bij het integreren van innovaties zoals QR-code bestellen en digitale menu's.

24 augustus 2023
TECH Geisha_blog

In het bruisende landschap van de gastronomie, waar smaken verstrengelen en sfeer verhalen fluistert, komt een visionaire restaurateur naar voren als een baken van innovatie. Maak kennis met Geisha Lounge, een pionier die niet alleen liefhebbers van sushi kennis liet maken met de kunst van bestellen via QR-code, maar ook de essentie van dineren opnieuw definieerde met zijn avant-gardistische concepten. In dit exclusieve gesprek duiken we in zijn reis, filosofie en de subtiele dans tussen traditie en technologie die hij laat zien in zijn restaurant.

De opkomst van een culinaire revolutie

Terwijl de schemering de Nederlandse luchten kleurt, staat het sushi-paradijs van Geisha Lounge als bewijs van hoe culinaire kunst en technologie met elkaar samen komt. Vaak beschouwd als een vroege adoptant, behoorde hij tot de eersten die QR-codes omarmden voor het bestellen, waarmee hij de eetervaring voor gasten revolutioneerde. Voorbij de digitale wereld straalt zijn restaurant een sfeer van innovatie uit, waar hoogwaardige ingrediënten in harmonie samen komen met nieuwe creaties.

Rijdend op de technologische stroom

Een les in aanpassingsvermogen in het voortdurend evoluerende domein van de culinariteit, waar smaken grenzen overstijgen en verhalen worden geserveerd, staat June bekend als een meester van aanpassing. Laten we teruggaan naar 2009, toen sociale media nog op zoek was naar hun positie, en hij durfde de digitale stroom te omarmen door een Facebook-pagina voor zijn restaurant te lanceren. Als een pionier op zichzelf bleef hij surfen op de golven van innovatie, door zijn aanwezigheid op Instagram te vestigen in 2011 en de vluchtige wereld van Snapchat te verkennen voor restaurantpromotie in 2013. Terwijl velen destijds vertrouwden op traditionele media zoals advertenties op bussen of plaatsingen in lokale kranten en culinaire magazines, navigeerde June een andere koers.

De analogie van sociale media is een baken van wijsheid in zijn verhaal. Destijds trokken wantrouwigheid de effectiviteit ervan in twijfel en zagen we het als een voorbijgaande trend. Maar het bleek meer dan alleen effectief te zijn; het werd een onlosmakelijke draad in het weefsel van de moderne samenleving. June trekt een parallel tussen de aanvankelijke culinariteit ten opzichte van sociale media en de voorzichtige benadering die mensen vaak hebben ten opzichte van nieuwe technologie in de horeca-industrie. Net zoals sociale media zijn plaats als krachtig hulpmiddel verdiende, gelooft hij dat technologie zoals bestellen via QR-code een onmisbare troef zal worden, waarmee de eetervaring op een manier wordt verrijkt die zowel gasten als restaurateurs aanspreekt.

Waarom de mythe van verloren connectie onjuist is.

Terwijl nostalgie vaak binnensluipt, verlangen we naar vervlogen tijdperken en idealiseren we het verleden als een idyllisch toevluchtsoord van interpersoonlijke verbindingen. Zowel professionals als consumenten neigen ernaar het mantra te herhalen dat “vroeger alles beter was”, waarbij het gouden tijdperk van face-to-face interacties wordt benadrukt. Maar is dit een werkelijk reflectief van de realiteit? June daagt deze gedachte uit met een resonerende vraag.

De realiteit is dat de opkomst van technologie een veelzijdige transformatie teweeg heeft gebracht, die verder gaat dan scherminteractie. In een tijdperk waar gesprekken beperkt of vluchtig zouden kunnen zijn geweest, wordt de huidige eetervaring verrijkt door boeiende schermen die vermaken en verlichten. In plaats van lusteloos naar het plafond te staren, hebben gasten nu de heerlijke mogelijkheid om een dynamisch digitaal menu door te nemen, snel bestellingen te plaatsen en de nauwkeurigheid van hun keuzes vanaf het allereerste moment te verzekeren. Het resultaat? Meer tijd om te genieten van het gezelschap van geliefden en gedeelde momenten die er echt toe doen.

Maar het zijn niet alleen de gasten die de voordelen plukken. Jun merkt op elegante wijze op dat het bedienend personeel, nu bevrijd van de traditionele werking van handmatige bestellingen, zichzelf hebben getrakteerd op een kostbaar geschenk – tijd. Met technologie die de operationele aspecten stroomlijnt, zijn deze toegewijde bedieners nu gewapend met meer tijd om tafels te bedienen, hetzij door aanbevelingen te doen, verhalen achter gerechten te delen, of gewoon aanwezig te zijn om ervoor te zorgen dat elke eetervaring nauwgezet wordt vormgegeven. In ons gesprek met Jun weerlegt hij op briljante wijze het idee van verloren connectie en benadrukt dat technologie, in plaats van een verstorende kracht te zijn, een naadloos en bevredigend eetverhaal heeft gebeeldhouwd voor iedereen die betrokken is.

De weg naar technologische integratie

Terwijl technologie onverminderd doordringt tot de kern van elke industrie, rijst een cruciale vraag: Wanneer is het juiste moment om innovatie te omarmen en het te laten harmoniëren met de essentie van je onderneming? June, met zijn vinger stevig aan de pols van de vooruitgang, presenteert een logisch kader – een set van vier criteria die elke ondernemer als kompas moet hanteren in het voortdurend evoluerende landschap van technologische integratie.

Kostenefficiëntie: Bespaart het geld?

Tijdsoptimalisatie: Bespaart het tijd?

Return on Investment (ROI): Wat zal de investering opleveren?

Omzetversterking: Zal het de omzet stimuleren?

Met deze vier principes benadrukt Jun dat de beslissing om technologie te verweven in de structuur van een restaurant verder gaat dan slechts het volgen van trends; het is een strategische keuze die zorgvuldige evaluatie vereist. Wanneer twee of drie van deze factoren in het voordeel neigen, zou een ondernemer zich op de drempel kunnen bevinden om een technologische investering te overwegen. Jun is ondubbelzinnig in zijn advies – onderzoek is essentieel. Ondernemerschap is een terrein waarop men zijn eigen weg uitstippelt. Voordat de sprong wordt gewaagd, is grondig onderzoek een ononderhandelbare voorwaarde. Het gaat niet om een overhaaste duik in het onbekende; het gaat om een berekende verkenning geleid door gegevens, inzichten en de overtuiging dat zelfs te midden van onzekerheid, opgedane kennis een onschatbare troef is.

De schoonheid van technologie ligt in zijn aanpasbaarheid. Terwijl Jun zijn wijsheid deelt, benadrukt hij dat zelfs in gevallen waarin resultaten afwijken van de oorspronkelijke verwachtingen, er geen verlies is. De opgedane lessen, de ervaringen opgedaan, en het bredere begrip van het altijd veranderende gastronomische landschap verrijken zowel restaurateurs als de branche als geheel. Het ergste geval? Een beetje geïnvesteerde tijd; een bescheiden investering voor een schat aan wijsheid. In Jun’s visie is de weg naar technologische integratie geen sprong in het diepe, maar een reis verlicht door zorgvuldig geanalyseerde gegevens en doordacht oordeel.

De overgang navigeren en groei omarmen

De overgang naar technologische integratie, hoewel een sprong van vooruitgang, roept vaak de vraag op – zal het golven van ongemak veroorzaken onder bestaande klanten of dierbare vaste gasten? Jun, wiens reis verweven is met technologische evolutie, benadert deze zorg met een pragmatische benadering. Groei, in welk facet van het leven dan ook, gaat niet zonder zijn tijdelijke pijntjes. Toch zijn zelfs deze “groeipijnen” opmerkelijk gematigd geworden, dankzij een samenleving die steeds meer gewend raakt aan digitale interfaces.

De kern ligt in het koesteren van een mentaliteit van aanpasbaarheid en het bevorderen van naadloze overgangen. De meeste gasten van vandaag zijn geen vreemden aan het gemak van QR-codes of digitale schermen die hun eetervaring vakkundig begeleiden. Jun erkent echter dat de verantwoordelijkheid voor het begeleiden van deze overgang ligt bij goed opgeleid bedienend personeel. De sleutel? Degelijke training die servers in staat stelt niet alleen duidelijk aanwijzingen te geven aan gasten, maar ook hun hand vast te houden tijdens de digitale reis. Dit moment biedt een kans voor diepere verbindingen, een kans om vertrouwdheid en kameraadschap te koesteren.

In Jun’s visie is de incorporatie van technologie geen scheiding, maar een brug. Het is een middel om verbeterde service te bieden die streeft naar excellentie. Met technologie die operationele aspecten stroomlijnt, kunnen bedienend personeel meer tijd besteden aan persoonlijke interacties, waardoor elke eetervaring wordt verlicht. Het ultieme doel? Ervoor zorgen dat elke gast vertrekt, niet alleen tevreden, maar met de diepe overtuiging dat de beste momenten hartelijk zijn genoten binnen het bereik van innovatie en warmte.

Jun’s verhaal omvat een resonerende waarheid – technologische integratie gaat niet over het opgeven van het verleden; het gaat over het vormgeven van een toekomst waarin groei en comfort naast elkaar bestaan, en waar het streven naar uitzonderlijke service onwankelbaar blijft.

In deze verrijkende reis ontdekken we dat het omarmen van innovatie niet alleen de gastronomie verheft, maar ook de kern van menselijke verbinding versterkt.

Blogs you might want to read

Some more blogs to read

  • Hospitality

    De kracht van coupons: 8 Tips voor succesvolle restaurant marketing!

  • Hospitality

    5 Serieuze redenen om QR te gebruiken binnen jouw restaurant

  • Hospitality

    Het geheim van food pairing