5 Serieuze redenen om QR te gebruiken binnen jouw restaurant

Hoe vaak ben je niet gestrest geraakt door de drukte, of gefrustreerd omdat het systeem niet soepel verliep? We begrijpen de uitdagingen waar je dagelijks mee te maken hebt en willen je laten zien hoe QR-Table Order niet alleen je werk gemakkelijker maakt, maar ook de algehele ervaring van je gasten verbetert.

12 april 2024
TECH Gaja blog QR

Als ervaren restaurantmedewerker weet je als geen ander hoe hectisch het kan zijn tijdens piekuren. Van tafels bedienen tot bestellingen opnemen en alles daartussenin, het werk is nooit saai maar soms wel overweldigend. Hoe vaak ben je niet gestrest geraakt door de drukte, of gefrustreerd omdat het systeem niet soepel verliep? We begrijpen de uitdagingen waar je dagelijks mee te maken hebt en willen je laten zien hoe QR-Table Order niet alleen je werk gemakkelijker maakt, maar ook de algehele ervaring van je gasten verbetert.

Verbeterde gastbeleving

Recent onderzoek wijst uit dat maar liefst 63% van de Nederlandse restaurants in 2023 gebruik maakte van een QR-Table Ordersysteem, een significante stijging ten opzichte van voorgaande jaren. Bovendien is 72% van de consumenten van mening dat QR-Table Order een positieve impact heeft op de totale gastbeleving in restaurants. Door de snellere en efficiëntere manier van bestellen, hebben gasten meer tijd om te genieten van hun maaltijd en wordt de stress die soms gepaard gaat met het wachten op de ober verminderd.

Een drukbezocht restaurant merkt bijvoorbeeld op dat klanten vaak lang moeten wachten voordat ze hun bestelling kunnen plaatsen vanwege het grote aantal gasten en het beperkte aantal serveersters. Door QR-Table Order te implementeren, kunnen gasten nu snel en eenvoudig hun bestellingen plaatsen vanaf hun eigen smartphone, waardoor de wachttijd wordt verkort en de algehele gasttevredenheid toeneemt.

 

Hoger omzetaandeel

Met de QR-Table Order is snellere service mogelijk, wat leidt tot een verhoging van het omzetaandeel van restaurants. Hierdoor kunnen gasten sneller hun bestellingen plaatsen, waardoor er minder tijd verloren gaat aan het opnemen van bestellingen en het doorgeven hiervan aan de keuken. Bovendien blijkt uit onderzoek dat restaurants die gebruik maken van QR-Table Order gemiddeld een 8% hogere omzet realiseren dan restaurants die dit niet doen. Dit is een aanzienlijke toename van de inkomsten, die het resultaat is van een snellere service en een grotere tevredenheid van de gasten. Een praktisch voorbeeld hiervan is een klein café dat QR-Table Order implementeert en al snel een toename van de omzet merkt doordat klanten meer bestellingen kunnen plaatsen in dezelfde tijdspanne, waardoor de tafel omzet stijgt.

Lagere kosten

QR-Table Order is een relatief goedkope manier om de service in een restaurant te verbeteren, doordat er minder afhankelijkheid is van serveersters en de kosten voor personeel kunnen worden verlaagd. Bovendien is de technologie gemakkelijk te implementeren en te onderhouden, wat leidt tot lagere kosten voor het bedrijf. Uit onderzoek blijkt dat restaurants die gebruik maken van QR-Table Order gemiddeld 25% minder kosten hebben voor personeel dan restaurants die dit niet doen, wat een aanzienlijke besparing oplevert. Een praktisch voorbeeld hiervan is een middelgroot restaurant dat een daling in de personeelskosten ziet na de implementatie van QR-Table Order, waardoor ze meer financiële middelen hebben voor andere investeringen.

 

 

Verbeterde nauwkeurigheid

Met de QR-Table Order, waarin de digitale technologie slim wordt ingezet, ervaren we een verhoogde nauwkeurigheid van onze bestellingen. Gasten kunnen zelf hun bestelling invoeren, zonder dat er afhankelijkheid is van de interpretatie van een serveerster. Bovendien worden bestellingen direct doorgegeven aan de keuken, waardoor er geen fouten kunnen worden gemaakt tijdens het overdragen van de bestellingen.

Hierdoor is de kans op ontevreden gasten en eventuele retourzendingen lager, wat resulteert in een verbetering van de gastbeleving en een hogere tevredenheid van de klanten. In een recent voorbeeld van een gerenommeerd restaurant merkt men een opmerkelijke afname van foutieve bestellingen sinds de implementatie van QR-Table Order. Door de nauwkeurigheid van het systeem worden speciale dieetwensen en voorkeuren van klanten beter vastgelegd en doorgegeven aan de keuken, waardoor de kans op misverstanden en teleurstellingen aanzienlijk is verminderd. Dit heeft geleid tot een verbeterde klanttevredenheid en een grotere loyaliteit onder de gasten van het restaurant.

Klantdata en personalisatie

Tenslotte biedt QR-Table  restaurants niet alleen de mogelijkheid om de gastbeleving te verbeteren, maar ook om waardevolle klantdata te verzamelen voor gepersonaliseerde marketinginspanningen. Dankzij de naadloze integratie van alle Eatcard-oplossingen worden alle bestellingen, of ze nu via QR worden geplaatst, via een kiosk of voor afhaal zijn toegevoegd aan hetzelfde klantprofiel. Dit unieke aspect zorgt ervoor dat restaurants een uitgebreid inzicht krijgen in het gedrag en de voorkeuren van hun klanten. Een voorbeeld hiervan is een restaurantketen die deze gegevens gebruikt om gepersonaliseerde promoties aan te bieden aan klanten, waardoor de betrokkenheid wordt vergroot en herhaalbezoeken worden gestimuleerd. Dit resulteert niet alleen in een hogere klanttevredenheid, maar ook in een aanzienlijke stijging van de omzet.

Als je net als wij gefrustreerd bent door de chaos en inefficiëntie die soms gepaard gaan met werken in een restaurant, dan is QR-Table Order misschien wel precies wat je nodig hebt. Het is niet alleen een oplossing voor de drukte en stress, maar het kan ook je manier van werken transformeren. Met QR-Table Order kunnen we onze gasten een verbeterde ervaring bieden, terwijl we zelf meer controle en efficiëntie hebben in onze dagelijkse taken. Laten we samen de stap zetten naar de vernieuwde manier van werken op de restaurantvloeren.

Blogs you might want to read

Some more blogs to read

  • Hospitality

    6 Redenen waarom de handheld pro je favoriete collega op de restaurantvloer wordt!

  • Case Studies

    Authentieke smaak, Moderne snufjes: Warung Mini XL’s innovatieve reis!

  • Hospitality

    De kracht van coupons: 8 Tips voor succesvolle restaurant marketing!