5 overwegingen voor ondernemers om technologie te adopteren

In deze blog bespreken we 5 overwegingen waarom restaurants toch over moeten stappen op technologie om besparingen op te leveren.

11 augustus 2023
TECH DSC07389_blog

In de afgelopen jaren is de technologie op veel gebieden flink vooruit gegaan. Dit geldt ook voor de horeca-industrie, waar mobiele toestellen steeds belangrijker worden voor het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden. Ondanks dat in 2020 41% van de restaurants in de VS al gebruik maakt van handhelds of bestelkastjes, blijft een groot deel van de horecawereld nog vastzitten aan de traditionele manier van bestellingen opnemen. In deze blog bespreken we 5 overwegingen waarom horeca-ondernemingen toch over moeten stappen op technologie om besparingen op te leveren.

1. De romantische kant van horeca

Stel je voor, je zit aan het strand in een strandtent op een idyllisch eiland, zoals Kefalonia in Griekenland. Terwijl je naar de zeemeeuwen kijkt die in de verte vliegen, komt er een vriendelijke ober naar je tafel en vraagt wat je wilt drinken. In zijn handen? Een notitieblok en pen. Dit is de onuitgesproken sociale connectie als het gaat om uit eten gaan. Tegenwoordig kun je bijna elk type eten bij je voordeur krijgen, maar het menselijke contact is wat we missen.

Sommigen beweren dat we door technologische ontwikkelingen, zoals bestelkastjes in plaats van pen en papier, het menselijke contact verliezen. Maar is het sociale interactie niet ook afhankelijk van de opleiding en persoonlijkheid van de ober? Dan voegt het bestelproces in principe niet veel aan deze interactie toe of aan de diner ervaring. En niet te vergeten, het is ook afhankelijk van de kennis van de ober om meer te verkopen en cross-sell te doen. Met een handheld heb je altijd de juiste combinaties en aanbiedingen bij de hand, die op elk moment naar de keukenschermen kunnen worden doorgezet. Elke order elk moment vervullen wanneer die opkomt bij jouw gasten.

 

2. Wij zijn allemaal menselijk

Het is normaal dat er fouten worden gemaakt, zelfs al doen we ons uiterste best om elke bestelling correct te noteren. We zijn tenslotte allemaal menselijk en we vergeten of maken fouten. Bovendien willen we vaak upsale of cross-selling doen, maar dit is niet altijd mogelijk wanneer we druk bezig zijn. Daarom is het handig om een handheld te gebruiken. Hierdoor worden bestellingen direct in het systeem vastgelegd en kunnen er geen fouten of vertragingen ontstaan. Dit bespaart de bediening veel tijd en de schermen kunnen worden ingesteld zodat reminders gemakkelijk zichtbaar zijn. Een extra geheugensteuntje is altijd welkom. Het enige wat er nodig is, is om het apparaat bij je te houden.

3. Tijd is geld

Het gebruik van een handheld apparaat bij het invoeren van bestellingen verbetert de efficiëntie in een druk restaurant aanzienlijk. Het vermindert het aantal stappen die gezet wordt door de bediening. En het vermindert het aantal fouten bij het invoeren van bestellingen, waardoor er minder tijd verloren gaat aan het opnieuw maken van bestellingen. Bovendien bespaart het ook geld, omdat foutieve betalingen worden voorkomen en het betaalproces snel en efficiënt verloopt. Met de Eatcard Waiter Pro bijvoorbeeld, kan betaling direct via het handheld apparaat worden verricht, ongeacht of de klant wilt betalen met Apple Pay of een bankkaart/credit card swipe. Efficiëntie leidt tot tijdwinst en tijdwinst leidt tot financiële besparingen.

4. Besparingen zijn in 2023 nog steeds cruciaal

Voor horeca-ondernemers in 2023 blijven de uitdagingen aanwezig, met de inflatie die de kosten van ingrediënten opdrijft, stijgende energieprijzen en loonsverhogingen die druk uitoefenen op marges. Daarom is het steeds belangrijker om aandacht te besteden aan kosteneffectiviteit en besparingen waar mogelijk. De mogelijkheid om op elk moment de juiste bestelling in te voeren, zoals beschreven in de tekst hierboven, bespaart niet alleen tijd, maar ook ingrediënten. Foutloos werken is niet alleen efficiënter, maar ook zuiniger.

Met een handheld, zoals bijvoorbeeld de Eatcard Waiter Pro, is er slechts één investering nodig. Daarmee kunnen er twee apparaten worden vervangen: het pinautomaat en de POS computer zijn niet langer nodig. Bovendien is het een stap vooruit om niet langer een pinautomaat naar de tafels te moeten brengen, maar het altijd bij de hand te hebben met de Eatcard Waiter Pro. Je kunt betalingen uitvoeren met gasten met elk betaalmiddel, overal en wanneer je maar wilt.

5. Gemak en service

Een handheld, zoals de Eatcard Waiter Pro, brengt zowel gemak als service met zich mee voor zowel de horeca ondernemer als de gasten. Voor de horeca ondernemer betekent het dat er minder fouten worden gemaakt bij het invoeren van bestellingen, waardoor de keuken en bar efficiënter kunnen werken en tijd besparen. Het betekent ook dat het betaalproces sneller en eenvoudiger wordt uitgevoerd, omdat betalingen direct vanuit de handheld kunnen worden verwerkt.

Voor de gasten betekent het dat ze sneller de juiste bestelling krijgen, met de juiste aanpassingen, zonder dat er fouten worden gemaakt. Het betekent ook dat ze snel en gemakkelijk kunnen betalen, zonder dat ze hoeven te wachten op de bediening of een pinautomaat moeten zoeken. Dit alles leidt tot een verbeterde ervaring voor de gasten en een hogere klanttevredenheid.

Ervaar zelf de voordelen van een Handheld

In feite combineert de Eatcard Waiter Pro het gemak en de service van twee verschillende apparaten in één en maakt het het leven voor de horecaondernemer en de gasten een stuk gemakkelijker en efficiënter. De voordelen van het gebruik van een handheld in de horeca zijn talrijk. Van tijd- en kostenbesparing, tot het verbeteren van de service en het gemak voor zowel de bediening als de gasten.

Met de Eatcard Waiter Pro kun je al deze voordelen realiseren in één slimme investering. Dus waar wacht je nog op? Investeer nu in de Eatcard Waiter Pro en verbeter de efficiency, service en het gemak voor jouw horecabedrijf! Onze experts staan voor u klaar om uw specifieke vragen te beantwoorden en u te helpen met het vinden van de beste oplossing voor uw zaak. Bel ons vrijblijvend op +31 (0)73 711 09 76 en plan uw consult in vandaag nog!

Blogs you might want to read

Some more blogs to read

  • Hospitality

    6 Redenen waarom de handheld pro je favoriete collega op de restaurantvloer wordt!

  • Case Studies

    Authentieke smaak, Moderne snufjes: Warung Mini XL’s innovatieve reis!

  • Hospitality

    De kracht van coupons: 8 Tips voor succesvolle restaurant marketing!