Van zakenpartners naar horeca imperium partners!

“Eatcard on the Road” bezoekt ditmaal bij de splinternieuwe filiaal van Wok To Go Nieuwegein bij de City Plaza. Daar hebben we de mede-eigenaar Karim Haryouli van de filiaal kunnen treffen. Voor enkele van ons die niet op de hoogte zijn wie Wok To Go is: “Wok To Go ziet het als zijn missie om lekker en voedzaam eten, Asian Streeftfood, betaalbaar aan te bieden”.

25 november 2022
TECH Karim Haryouli - Wok To Go Nieuwegein

Wok To Go Nieuwegein

Inmiddels telt de Wok To Go Franchise 26 filialen, verdeeld over alle grote steden in Nederland. Zij opende haar deuren in 2003 met 1 missie in gedachte: het bereiden van snelle, gezonde en smaakvolle maaltijden, die een stukje van de Aziatische cultuur meegeeft in haar gerechten. Deze dient voedzaam en betaalbaar zijn, zodat iedereen van Wok To Go kan genieten.

Bij de Wok To Go filialen kun je lunchen of dineren. Het filiaal doet ook aan bezorgen en is geschikt voor afhaal. Vaak zijn de filialen ook goed bereikbaar en in een winkelcentrum gevestigd zoals City Plaza. Op het menukaart vind je tal van traditionele gerechten, daarnaast zijn deze gerechten ook halal. En als je zelf een gerecht samen wil stellen kies je voor de ‘Create your own Wokki’. Naast het Wokgerecht kun je ook nog eens kiezen voor verschillende Aziatische bites zoals Gyoza, Wings, en Loempia’s. Verder kan je tegenwoordig ook verschillende smaken van Bubble Tea verkrijgen.

 

Symbolisch door Nederland

Wie vroeger wel eens klassieke televisieseries hebben bekeken zoals “Friends” of “How I met Your Mother” heeft vaak genoeg de wokbakjes voorbij zien komen. Dit is eventueel wel veel eerder dan dat de Aziatische “Wok” keuken of kookmethode Nederland heeft overgenomen. Het symbool van een afhaal bakje staat vrijwel synoniem aan afhaal wok of lekker Aziatische Streetfood. Maar dat idee is niet zomaar ontstaan en heeft Wok To Go een groot deel aan bijgedragen.

De rode wokbakjes die je wel eens voorbij ziet lopen in de handen van passanten in de winkelstraten is anno 2022 het synoniem aan heerlijk Aziatisch eten in een bakje. In 2003 opende Wok To Go haar eerste vestiging in Utrecht en introduceerde daarbij ook het “Wokki Box”. Zij hebben dit Wokbakje speciaal geïmporteerd uit China. En hand in hand met de groei van de populariteit van Wok To Go groeide het associatie van het bakje aan Asian Streetfood in Nederland.

 

Van leverancier naar imperium partner

Karim Haryouli, 45 jaar oud, is de mede-eigenaar van de Wok To Go franchise Nieuwegein. De relatie tussen de twee ondernemers is al vroeg van oorsprong. Karim was altijd leverancier voor Wok To Go geweest. Het gesprek kwam aan bod of zij niet samen iets kunnen ondernemen. En daaruit is een hele vruchtvolle samenwerking uit ontstaan.

Aziatische McDonald’s

Bij de inrichting van de nieuwe vestiging van Wok To Go, heeft ook Karim nagedacht over hoe zij het Wok concept en afhaal ervaring naar de volgende level kan tillen. Het gebruik van Kiosken en Orderschermen is al een decennia in gebruik door de Fast Food Keten gigant Mcdonald’s. Maar daarbuiten wordt het nog niet wereldwijd geaccepteerd in andere Fastfoodketens die NIET hamburgers en snacks verkopen.

Daar introduceert Wok To Go, alweer als pionier in de branche, de Best Practice voor andere ondernemers die ook overwegen om het gebruik van technologie te adopteren in zijn of haar onderneming.

Zo kwam Eatcard op het pad van Wok To Go. Volgens Karim is het een “fijn systeem om mee te werken”. Met de technologie zijn de medewerkers bij Wok To Go goed geholpen tijdens het voorbereiden en het serveren naar de klanten toe. Alles is heel makkelijk te maken en overzichtelijk. “De letters zijn goed te lezen”, voor de collega’s die niet Nederlands spreken of lezen.

Zij hebben in Nieuwegein gekozen voor twee kiosken. Deze zijn ondersteuning van de kassa die dan nog altijd staat voor cash betalingen. Maar het overgroot deel van de bestelling wordt opgevangen door de Kiosken. “De gasten ervaren het ook goed, omdat er heel weinig fouten worden gemaakt bij het uitserveren”, aldus Karim. Bij elk gerecht komt een bon precies met de instructies wat het is en voor welke tafel. Deze betreffende bon komt ook precies bij de juiste afdeling uit bij het keuken, zodat daar geen fouten ontstaan.

Al met al vindt Karim dat het een “uiteindelijk een hele mooi gesloten systeem” is. De laatste persoon die verantwoordelijk voor het gerecht is degene die het gerecht dan ook uitdeelt, en dus de eindverantwoordelijke is voor het einde van het hele orderproces. De bonnen zorgen er dus voor dat er veel minder fouten worden gemaakt.

Bekijk de volledige video hier

 

Advies op Maat met Eatcard

Wist je dat 15 minuten en een bakje koffie eventueel het gehele traject van jouw onderneming kan veranderen en jou veel besparingen kan opleveren? Of wil je jouw onderneming ook technologisch revolutionairen zoals Wok To Go dat heeft gedaan?

Bel voor een gratis consult met één van onze adviseurs: +31 (0)73 711 09 76 om meer te weten.

Blogs you might want to read

Some more blogs to read

  • Hospitality

    5 Serieuze redenen om QR te gebruiken binnen jouw restaurant

  • Hospitality

    Het geheim van food pairing

  • Case Studies

    Ontdek de culinaire schatkist van Utrecht bij MOJO Japanese Kitchen